Thursday, June 16, 2011

DUNIA KITA DOLU-DOLU..

assalamualaikum..

hahaha.. tibe rase cam mude jer lagik.. macam budak2 plak..(sila sedar diri yer diriku..anda dah dewasa..)
duk lawan2 tulis belog.. ko ni kan ain.. memang penghasut no.1 aku la..sape AIN ?? click SINI.. (wah.. tak pasal promote ko.. huhuuuhuu..)
pasni taknak dah main2 gini.. nak kate stalker tak jugak sbb dari mana asal usul mmg terpampang kat stats tuh ha.. nk kate silent reader pun, mmg itu yg kita wat time blogwalking kan? hahaha..

alang2 dah rase muda remaja nie, jom lah kite cakap sal zaman2 budak2 ha..
crite tb ape yg sentiase mnjadi kegilaan d zaman budak2 kowang?
nie list2 citer tb yg ceq suke layan..

1. ULTRAMAN..bibbibbibbib(wahhh.. ada bunyik lagi..)
- yg nie mmg ceq suka... dulu suke kongsi citer ngn my bestfwend.. siap ada gambo pengenalan setiap satu ultraman lagi.. ultrman taro la, tiga la, nios la.. macam2lah..tapi sumer best kan.. yedop? mesti lawan2 pastu dah nak kalah, lampu kat dada bekedip2, pastu mesti kuat abes, lawan2 n kompom mati la rasaksa itu! yeah!


2. DOREMON
- tipu la sape tak layan doremon bg sape2 yang lahir thun dekat2 90-an tuh..best per.. kul7.30 tuh memamg da kompom depan tb.. mama n bapak tak payah wisau lah kalo ari sabtu tuh, kompom balik main awal punye.. doremon punye fasal..ang..ang..ang..!


3. POWER RANGERS
- yg nie mesti ramai yg layan.. mule2 dulu ceq memang layan habis.. yg season awal-awal tu ha.. bising duk main chop2 ngan adik.. nak jadi pink la kuning la.. yang laki sah2 nak jadi yg warna merah sbb merah kan cam ketue sikit.. hensem plak dari yg laen2 tuh..sampai arini,PR ada lagi kut.. tapi yg season baru2 nie sumer dah tak best da..(mungkin sebab dah tue kut, minat nak tgok tuh dah kurang..)..tp ape2 pun.. dulu mmg best tengok robot-robot dieorg lawan2 n begabong2.. sukerrrr..:)


4. CYBERCOP
- ade tak yang ingat sal cybercop nie? dulu, time cybercop nie tengah fames, nagis la nak buku mewarna kat mama ha.. beli la jugak mama tu ha sbb nak memupuk minat mewarna kat anak-anak ha.. layankan jela.. cybercop nie tak la sefemes power rangers tu tapi budak2 baya2 time tuh, tengok la jugak kan..


5. SAILOR MOON
- "dengan kuase bulannnn, akan menghukummu.."..ingat lgi dailog nie? budak2 expecially perempuan, mesti layan punye citer nie.. (pengakuan:ceq jarang tengok citer nie dulu).. tntg gadis2 yang ade kuase bulan.. sape yg jahat, die kene hukum? *btol ker?.. katun yang paling seksi skali kan.. tp comey lotey haa..


sekarang dah tak layan da sumer2 nie.. ceq layannnnn.. UPIN DAN IPINNNN.. BETOL3!..
setiap ari kul 5.30 ceq yg awal2 depan tb tu ha.. ulangan pun layann jer.. dulu kan tak sempat tengok.. heee:)


hahahaa..(ini citer sekarang..)

berbalik pada citer asal..
haaa... itulah yang mewarnai dunia kanak-kanak kita.. terimbas kenangan lama?? best kan kalo di pikirkan waktu kecik2 dulu.. takde nak musuh2.. sumer pun kawan..katun2 nie la yg ajor care kite bersatu padu, berkerjasama.. rindu zaman ituuu... :'(

4 comments:

Haryani said...

ada lagi...cardcaptor sakura!!

Dzarief Zuhdi said...

haha.. kecik 2 layan dragon ball
ngan power rangers.. mmg best..

aku dan segalanya said...

hihihi..akak dulu suka ultraman laa...selalu lompat2 dari tangga terjun ke bawah...

pena said...

Sailor moon.. haha.. nostalgia..

yup,betul, budak2x dulu selalu balik rumah awal, sebab nak tengok kartun.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...