Saturday, December 31, 2011

penutup kisah1:: DI ATAS SATU CINTA

assalamualaikum..

penutup kisah 2011..

Di Atas Satu Cinta

jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
apakah ku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta


subhanallah.. aku mencintainya
subhanallah.. aku menyayanginya
dari ufuk timur hingga ke barat
selalu di hatiku


video

Tuesday, December 27, 2011

HAPIE BESDAY DIBA CUN!

Assalamualaikum..


d sebabkan ade belog maka haruslah wat special entri semperna besday gurl cik DEQNA CANKISSS..
kek 2 tingkat nie untuk ko ea..:)

haruslah berkata comel pada si gadis nie..


eh! ucapan::

SEMOGA PANJANG UMOR DAN DIMURAHKAN REZEKI, MOGA CEPAT JUMPA GARFU( salah tulis da tadi.. maaf kepada yg dah perasan tentang kesilapan tersebut..) YANG BEKENAN DI HATI N MOGA BERJAYA DALAM HIDUP..

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 22 yer... sempat la merase umur 22 sebelum beranjak ke angka 23 next year..hehehe...

luv u gurl.. :)

Sunday, December 25, 2011

MASA YANG PERLU DITINGGALKAN


assalamualaikum..


seronok mejadi muda mudi..
leka menjadi muda remaja..
hanyut dengan dunia aku..

aku lupa selangkah lagi usia akan berganjak..
meninggalkan alam yang aku tak ingin buang..

terlalu banyak kelekaan dunia..
terlalu banyak juga luka cinta..

masa beranjak..
usia bertambah..
diri perlu berubah..

kata dia:: masa terus berlalu bukan? Tingalkan usia semalam, anjakkan minda perlu dilakukan, kita bukan semalam lagi..bersedialah hari ini untuk esok.. perlu berubah..


hati kecil aku takut untuk berubah..
takut mahu membuat keputusan, dan salah..
takut untuk berdepan dengan risiko, dan rebah..
takut untuk berdepan dengan masalah..

terlalu rumit untuk menjadi dewasa..


tapi itu tetap satu fasa, yang tetap aku perlu rentasinya dalam menjadi manusia..
itu fitrah..



nukilan
misspatahati

Saturday, December 24, 2011

BILA KEKASIH ITULAH SAHABAT

assalamualaikum...



sometime he never feel that he actually my bestfriend..

he never realize that he the one who i'm looking for..

bile die hilang, die tak thu ape yang berlaku pada diri ini..

hilang satu tempat mengadu..

hilang satu tempat bercerita..

hilang segala rasa..

dan..

hilang cinta..

dan hari ini aku mahu dia tahu..

dia juga sebenarnya adalah kekasihku dan sahabatku..






p/s:: harap jelapang padi mampu beri ketenangan yg di cari..

Friday, December 23, 2011

PERLU BERUBAH!

assalamualaikum...


alamakk... kan dah kat kedah..

sepatutnya tinggalkan semua apa yg dah berlaku kat terengganu tuh..

jom musahabah diri di bumi JELAPANG PADI..

mencari kekuatan, apa yang dah lari..

mencari sinaran, dalam gelap dinihari..

jom berubah... :)

air mata lagi..

assalamualaikum...

jika bersama tetap mengundang air mata..

let's we think about it again...









p/s:: otak makin serabut plak..

Tuesday, December 20, 2011

YANG MANA SATUKAH KESUDAHANNYA??

assalamualaikum..


sambilsambil makan rambutan dan pisang, sambilsambil siapkan note chapter 5, 6, 7 n 8 for subject Cargo Operation, sambilsambil la blogwalking..

dalam duk berbelog walking nie, nampak la macammacam cerita tentang cinta..
cinta lagi??

i memang jiwang keh.. so shut your mouth if u don't like it! click je pangkah kat atas tuh kalo tak nak bace..(wahhh.. kejam bunyikk..)

berbalik pada TAJUK entri :: YANG MANA SATUKAH KESUDAHANNYA??

manusia macam-macam hari ni..

ada yang kawan bertahuntahun, tup2 kawen terus.. tak sempat bercintacintun.. redah jee..

ada plak yang kapel bertahuntahun, last2 end up dengan kawen dengan orang lain..

ada plak yang kejap cintancinton kejap putusmutus pastu cintancinton balik pastu putusmutus balik pastu kawen je terus... hahhaa..

ada plak yang tak cinta, tak putus, tak kapel, kesimpulannyer takde angin takde ribut, terus tunang n kawen jer..

macammacam..

semua melalui perbagai episod cinta dalam hidup.. tapi kita tak tahu yang mana satu keputusannya..

tapi segala cerita pengakhirannya, kita harap takde pun yang akan menyakitkan hati sesiapa..

kita merancang.. tuhan yang menentukan..






p/s:: mengharapkan satu keajaiban dalam hubungan ini.. :)

Sunday, December 18, 2011

NEVER LOSE ME..

assalamualaikum..





kenape never lose me? because, i'am TAURUS..
heee.. :)


credit to :: http://zahiradzul.blogspot.com/ (nape tak ley link ek? aiyarkk..

Saturday, December 17, 2011

HILANGKAN JIWA KACAU!!

assalamualaikum..


jiwa kacau??!!

what to do??..
lagilagi time dekatdekat nak final nie.. haishh!..(yg tak final pun boley bace jugak.. takde masalah..:)

1. BERSERAH


mean bukan bodohbodoh jer nak beserah gitu ha.. fikir ape yang telah d usahakan.. tapi kalau tetap berserabut, move on jer! jangan fikir lebiblebih.. nanti duk menagis jer lebih.. huishh...


2. CALL YOUR PARENT

untungla kalau dapat parent yang cukup memahami... yang kita boleh cerita ape perasaan kita macam citer kat membermember..(alhamdulillah..mama n bapak sangat membantu)..
luahkan ape yang terbuku tuh..mintak pandangan mereka(dieorg lagi awal makan garam dari kita kan..)

3. MOTIVASI DIRI SENDIRI


bukan senang nak motivasi diri nie, tapi itulah yang perlu di lakukan.. tell your self, yang diri anda mampu hadapinya.. kekuatan diri berpusat dari dalam diri.. setiap manusia tak sempurna, kesilapan adalah lumrah..kalau dah bersalah, akuinya dan minta kemaafan.. if dosent work, tak pelah.. nak buat macam mane.. sekurangkurangnya kamu dah mengakuinya..dat da best way to be brave n learn to tabah..

4. SIBUKKAN DIRI


kalau dah dekat exam tuh, memang lah perlu sibukkan diri dengan buku.. go to pantai n baling batu (sangat bekesan kan BALQIS n KEMEY kan?..) kemudian just sibukkan diri dengan buku, assngment, bersukan dengan kawan2 tersayang, lepaklepak dan enjoy da life..kesimpulannya buat la ape yang dipanggil SIBUKKAN DIRI..

5. SOLAT, DOA dan AL-QURAN


kepada muslim, inilah yang paling utama, kalau call parent yang jauh nunnn pun, mesti dieorg akan pesan banyakkan doa, solat n baca Al-Quran..disinilah punca ketenangan.. kalau aktiviti lain hanya boleh hilangkan rasa kehilangan tuh sekejap jer.. tapi doa, Al-Quran dan solat akan memberikan kita ketenangan abadi.. musibah dan kesakitan yang diberikan sebenarnya adalah peluang yang Dia berikan untuk mendekatkan kita dengan Dia.. untuk kita sentiasa ingatkan Dia.. agar tak lalai dan alpa dengan dunia..wallahualam.. :)


so kesimpulannya::

kesakitan ini Dia yang beri..
kekusutan ini Dia juga yang berikan..
maka, jadilah insan yang dia kasihi..
ambil peluang untuk jadi manusia yang lebih baik..
ambil peluang untuk muhasabah diri..

belajar untuk lebih kuat..
belajar untuk menerima sesuatu yang bukan takdir kita..
dan belajar untuk lebih sayangkan diri sendiri...

DENGAN MEREKA MENGELUARKAN PELUH..

assalamualaikum..


sakit dan menyakitkan,
ape yang belaku kini,
hanya berserah pada takdir..
katalah apa sahaja..
aku hanya akan mula ubati luka..
bukan mengimbau dan berfikir dengan apa yang telah terjadi..
biar tersimpan kemas dalam lipatan kesakitan..

auchhh! bermadah pula... hahaha...
sudahlah.. let it go bebeh!


16122011

as usual, rugi jadi student kalo tak mencoba apa sahaja..
maka,
join SUKAN lah..

semalam bersama geng2 TEKNOLOGI MARITIM.. kitaorg join SUKAN MUHIBAH..
dsebabkan tak dapat men badminton minggu sebelumnya kerana ada class,
maka all outlah semalam..

all out d GELANGGANG BOLA TAMPAR plak..
n some of them layan STREET SOOCER..(yg nie menang.. 2nd place tp kalah 1mata jep.. rugi2..)

rugi la takde bola jaring..
bola baling..
kalo tak semue tuh, mesti join punye..
reti ke tak ker, hentam aje..
hahahha..

main bukan untuk menang pun..
sekadar memberi saingan..
nak mengeluarkan peluh di badan..
dari dulu sampai sekarang.. tekno gurl memang begitu..

lelaki pun same naik jer..
kalo tak bepersatuan, pasti aktif bersukan..

play for fun!..

to all my friend!
i love u all..
kamu semua kekuatanku..
kamu semua kejayaanku..

Friday, December 16, 2011

Thursday, December 15, 2011

HATI YANG BAEK JER DAH CUKUP.. ke tak??

assalamualaikum...

boyz out there:: ape rahsie nye sentiase ade orang yang ambil tahu..??

girl here:: tak perlu cantik untuk jadi tumpuan, tak perlu berpotongan untuk jadi siulan, cukuplah HATI YANG BAEK sebagai sandaran...



p/s:: jadi budak baik dah la.. even ramai yang membenci tapi akan ada yang sangat menghargai dan menyayangi..

Monday, December 12, 2011

MANUSIA-MANUSIA...APELAH NAK JADI...

assalamualaikum...

manusia-manusia..
apelah nak jadi..
nampak yang pelik aje..
yang NORMAL tuh takde plak nak tengok..



p/s:: kalau memilih untuk menjadi manusia yang d kenali, kene belajar untuk kebalkan hati..


Saturday, December 10, 2011

PLEASE DON'T

assalamualaikum..


bala2...
bala ape lagi nie..

jauhkan lah aku dari segala yang bakal mengundang kesakitan dan air mataku lagi..

aku belum bersedia untuk apaapa..

PLEASE DON'T...

PLEASE DON'T HOPE ANYTHING..

I'M NOT READY FOR EVERYTHING..




p/s:: cuba memberi peluang untuk hati kembali bermotivasi..kerna manusia sekeliling tak tahu ape yg hati rasa dan mahu..

Wednesday, December 7, 2011

NUKILAN DARI HATI.. jangan jadi seperti aku..

assalamualaikum...


sedikit demi sedikit..
mase makin beranjak..
hati makin tenang..

"pelindungku" pernah berkata..
memang segalanya mengambil masa..
tapi jika dia mampu kehilanganku satu masa dulu..
mengapa aku tidak mampu kehilangan orang yang pernah aku sangat sayang kini..
hal yang sama.. pekara yang sama..

mungkin segala yang berlaku hikmahnya sama seperti dia kehilangan aku dulu..
mungkin.. siapa tahu..

terima kasih kepada sesiapa yang menjadi sahabat kini..
yang sentiasa membuat hati berbunga..

untuk jatuh cinta lagi, sama sekali tidak..
aku telah mencuba perbagai cara..
bersahabat dan bercinta..musnah..
kenal dan terus memberi ruang kepada cinta.. kini juga musnah..
rasanya yang tinggal cuma
kawin dan bercinta..
mungkin untuk kali terakhir, ini yang akan berlaku..

siapa aja yang betul2 ingin menjadikan aku isteri.. aku akan setia sampai mati..
itu janjiku dulu kini dan sampai mati..
tak pernah sekali aku mungkiri..

manusia mampu berkata apa sahaja yang dia rasa..
tapi tak kan mampu membaca hati..
kalau sudah hilang percaya dengan katakata lama..
aku tak mampu kata apaapa..
bagiku yang lama tetap akan jadi seperti apa yang telah jadi..
yang baru akan berusaha untuk tidak akan jadi seperti dulu..
dan yang lama tak kan kembali menjadi baru!

Allah ada untuk melihat..
Syaitan ada untuk menghasut..
aku terima qado dan qadarnya..

nukilan dari hati..

jangan terlalu kasih padaku
kerna sekarang aku sangat sakit menanggung bencimu padaku..


TERCABAR!

Assalamualaikum..


bila kita rasa tercabar dengan apa yang kita tak lakukan.. i thinks... we need to do it!
baru puas hati kan??..

soooooooooo...

jom terus bergerak ke hadapan!!

majulah paen untuk UMT! hahaha..

progrm..program..program...


Tuesday, December 6, 2011

BILA DIA BERKATA PUTUS..

assalamualaikum..

mood arini sangatlah okey..

kenapa? sebab memang tak tahu nak kata apa-apa lagi..

dah habis mencuba tapi ini keputusannya..

layannn~~~

tipu kalo kata tak sayang..
tipu kalo kata segalanya redha..

biarlah..
kalo dah tak nak, nak wat macam mane lagi...

satu pengajaran untuk kali ini ::

jangan mencintai orang lain lebih dari diri sendiri sebab, bila ini terjadi
jiwa langsung kosong.. _habih hormonku tunggang langgang_


Monday, December 5, 2011

PASRAH tuh... layannn~~~

BILA DIRI RASA TERLALU BANYAK MENGALAH..
AKU HANYA MAMPU BERSERAH..

YA ALLAH..
KAU TAHU SEKUAT MANA HAMBAMU INI..
ENGKAU TAHU SEJAUH MANA KESABARAN HAMBAMU INI..
ENGKAU TAHU APA YANG ENGKAU LAKUKAN..

AKU PASRAH..

biarlah dia fikir apa yang dia mahu, sesungguhnya aku tak sangka ini yg akan berlaku..
jika kepercayaan bukan lagi menjadi nadi, habis musnah bersepai hati..

aku insan yg lemah..


##p/s:: aku bukan orang yang baek.. tp mencuba menjadi lebih adil buat hati dan diri sendiri..

Sunday, December 4, 2011

nak kawen ngan ex u??

assalamualaikum..

katakata arini..


si gadis:: U NAK KAWEN DENGAN EX U??
si jejaka:: TAK DE MASALAH!!

si gadis:: U NAK TAK KAWEN DENGAN I ??
si jejaka:: INSYAALLAH, KALO ADE JODOH...

makanya, U nak kawen ngan sape nih? hahaha..

macammacam rentak dan gaya manusia sekarang nih..

kesimpulannya single is btter sampai time orang masuk meminang..

sbb ape sampai meminang? sebab, kalo dah tunang, sape pun tak boleh kacau..

akhir kalam, fikirfikirkanlah..

:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...