Monday, June 6, 2011

nak berkeluarga angkat la plakk...



assalamualaikum..

bila ceq rasa nak ada family angkatt...


walawehhh..

dari dulu lg, tringin plak nak ada family angkat..

kat pahang dulu pun, tak sempat nak berangkat2..
time progrm family angkat matrikulasi tuh, tak berksempatan nak join aktiviti sbb ada tugas lain..
jd MC tuh.. hahaha..(riak itu berdosaa...kuang3)

tp tu la kan..
jeles bila tnggok mmber2 nak balik becuti umah family angkat masing2..
sunukkk jer..
mengenali kehidupan org laen..
berkenalan n berinteraksi dengan orang laen..
sumer nie pengalaman dlm kehidupan utk menjadi lebeh matang dlm pemikiran..

time kat terengganu pun lom lagi merasa fmily2 angkat nie..
dulu time encik kawan baek ade, slalu la die bawak g umah die..
bawak jmpe umie, abah, adik beradik n nenek die..
besttttt sngat...
time jauh2 ngan family nie, bila ada keluarga yg menerima kita, Alhamdulillah.. rase snagtlah bahagia..

sekarang pun.. bahagia jugak..alhamdulillah..
walaupun jauh dari keluarga sendiri kat kedah tapi encek jantung hati sntiase dekatkan diri ini dgn ma.. so takde la sedey sngt kan..
tak jmpe, ma call.. ade je bnde yg nak d ceritekan nyer.. :)
time dok sedu sedan rindu kat mama, bapak n adik2, tibe2 sampai la ma, abg n akak pade encek jantng hati tuh kat depan umah..
hee..
tq encik jntung hati..
walaupun diam terpana, tp hati menjerit keriangan..
melihatkan wajah2 itu, sedikit sebanyak menghilangkan rindu pada keluarga dan kampung halaman..
(T_T)

hurm.. bila mngigatkan itu..
rasanya,
keluarga angkat hanya pada nama,
tak perlu pun nak berangkat2 kan? btol tak..
asal ade je family yg menjadi pengubat rindu pada keluarga n
family itu terima kita apa adanya,
cukupla kan?..
buat apa kita meminta lebih rite..


alhamdulillah..
sungguh bertuah diri ini..


p/s:: plan nak ade satu keluarga yg rapat d setiap negeri..(berangan jelah.. :)

2 comments:

man said...

kena rajin mengembara...

farahin nasir said...

man:: erk?? hahaha.. bila la berpeluang nak jadi pengmbara nie ha.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...