Wednesday, June 8, 2011

PUTUS CINTA PUN ADA DOA ooo...

assalamualaikum...

rase tak lengkap plak hari kalo tak post banyak2 entry kan.. hahaha.. :)

makanya dengan ini, jom kita tgok 5 TIPS BILA PUTUS CINTA...



1. TERIAK JER..
- teriak dalam erti kata lain, menagis jer.. tu gurl kalo kowang2 nak nagis oll out skalipun kat dalam bilik takpe.. tp utk guys..kalo boley elakkan la.. tp jgn pulak berhari2 nagis ha.. paling kurang pun 1hari tanpa henti okey la tuh.. (sedey la sangat kan.. ilang cinta tuhhh.. heee.. :)

2. KUAR NGAN MEMBER-MEMBER
- selame nie asyik banyak mase d habiskan dengan pasangan kan? (lagi2 yg satu pejabat, satu universiti, satu kelas..) so, bila dah patah hati nie, mesti banyak masa terluang kan? so spend yor time with yor mmbers.. kalo kawan2 memahami, IAllah, dieorang akan buat anda lebih gembira.. :)

3. POSITIFKAN DIRI
- janganlah anggap sebab diri sendiri tu hodoh la, muke tak cun la,gemok la, ape la..maka anda di tinggalkan.. akcelli gurl or guys , cube fikir kalo tak cun, cantik n anggun, tak hensem, sweet n kacak macak camne die boley jadi pasangan anda dulu.. lagipun bunga bukan sekuntum dan kumbang pun bukannya seekor kan..patah tumbuh ilang berganti kannnnn... huhuhu :)

4. JADI LA SEORANG YANG SIBUK
- kalau dulu tak ley join aktiviti ini dan itu sebab tak nak pasangan cemburu kan? bila la solo ni ape lagikkk.. SERBU LA...buat je ape yang hati nak try..idup cuma sekali.. rugi kalo kita jadi orang yang malu tak bertempat nie.. satu lagi advntage kalo aktif2 nie, ramai la kenalan.. so cepat sikit ganti tu ade.. hahaha.. :)



5. GADIS YANG BAIK ADALAH UNTUK LELAKI YANG BAIK DAN BEGITULAH SEBALIKNYA
- selalu dengar kan.. so memang betul la ape yang Allah janjikan tuh.. so tak payah la fikir cam nak bunuh diri jer kalo clash tuh.. sbnarnya pasangan kita tuh yang tak cukup baik bagi kita.. we deserve btter rite? so takmo sedeh2 yer.. n bace doa kat atas tuh..


dengan itu bahawasanya jangan lah bersedih.. LA TAHZAN..
putus itu bukan penamat segala2nya
bangun dan berlarilah terus menuju ke pintu kebahgiaan..
Allah sayangkan anda maka Dia berikan yang lebih baik, IAllah..
Dia yang Maha Mengetahui..




p/s:: saya sangat bahagia kini dan IAllah, ia juga untuk selama-lamanya..(doa-doakn yer..)

9 comments:

alin~hazlin~ said...

amin..
huhuh~
kl0 putus cinta, alin suke layan lagu je.. hahaha

man said...

mengingati Allah menenangkan jiwa...

msredcheesecake said...

Cik farahin,
Msred kalo putus cinta msred nangis 2 hari. Pas tu belasah makan cekelat dan mekdi 2-3 hari, pastu msred cari bf baru.nak try si seth tan tu...heheee

tia @ Ini Kisah Tia said...

arghh , kenapa baru jumpa sekarang ? kenapa tidak duluuu ??? warrrghhhhh XD

Sabah Dan Semenanjung

nelly said...

mesti ada hikmah kan ~

Fuza Beyonce said...

Ya Allah.


kebetulannya! dah la saya baru lepas putus cinta! masuk blog u je, terus post ni (':

farahin nasir said...

sabar yer Fuza..
ape yg belaku ade hikmahnyer..
chayok2..rmai lg yg lebeh baek utk kmu..

:)

shah said...

thanx ok,,,
^_^

farahin nasir said...

shah:: hrap kamu extra tabah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...