Sunday, September 4, 2011

RAYA RASA TAK MERIAH SANGAT CAM DOLU-DOLU.. kowang rase camtu tak??

assalamualaikum..

mood raye tak abes2 lagi ker??
huhuhuhuhu..
amacam raye kali nie? terbaek? terbest?

hurm..
sebagai pemerhati rasanya tahun nie takde la meriah sangat macam tahun-tahun lepas..
ke diri sendiri jer yang rase camnie??

sebabsebab kekurangan rasa kemeriahan aidilfitri berbanding tahun sebelumsebelumnyer..

1. TAK RAMAI PUN BUDAKBUDAK DATANG KUTIP DUIT RAYE TAHUN NIE
- kat tempat korang, ceq tak taw la camna kan, tapi kat taman ceq nie, khasnyer kat umah ceq, even pintu terbuka luas, takde pun budakbudak taman yang datang beraya sambil sibuk2 nak mintak duit raye n takmo makan apeape..

2. KAWAN-KAWAN TAK BANYAK YANG DAPAT JUMPE
- rindu giler kat membermember lame, expclly yang tadika sekali ha.. yang setiap tahun wajib jumpa! tapi thun nie tak sempat jumpa genggeng tadika, almaklumlah sume dah bekerjaya n dah balik ke U masingmasing pun arini.. kengkawan sekolah rendah n kengkawan keje pun half je yang sempat g umah dieorg.. kengkawan sekolah menengah, sorang pun ceq tak jumpe!.. maap yer pada yang ceq tak sempat p umah.. time kowang kawen, ceq p.. heeee..

3. KUIH RAYA TAK SEMPAT NAK WAT SENDIRI
- nie memang peribadi punye sebab lah.. keje punye fasal, sampai hape pun tak sempat buat.. kek pun takdan nak bakor ha.. rugirugirugi..takpelah, t kalo sempat n ringan tulang nie, sebelum balik terengganu mungkin smpat la bakar kek.. kang kempunan plak.. tapi kemeriahkan raya tuh cam tak rase sepenuhnya la sebab dah biase wat banyak jenis kuih, tapi tahun nie men tunjuk2 jer, so tak best rrr...

4. CERITE KAT TV, TAK BEST PONNN..
- kalo ade d antara kowang yang dapat melangut depan tv tuh, tahniah la d ucapkan, tapi siesly ceq rase tah hape2 la tahun nie punye citer.. movie bersepah.. ape kelasss movie raye2 nie.. tahuntahun lepas banyak sitcom2 raya n citer2 yang berkaitan raya.. baru rase raya tu ha..apelah tb nie! teringat plak ayat nie "eh, api nerake lagi panas der"..

5. KUTIPAN DUIT RAYA TAK MEMBERANGSANGKAN
- wahahahhaaa... dah tuatua pun kecoh sal duit raya.. kuikui..ala lagi tak kawen n tak abes lagi belaja, okey la kan dapat duit raya?.. hee.. tahun lepas beratusratusratus tapi tahun nie tak berapa nak ratus lah.. adakah kerana faktor usia sebenarnya? lagi banyak soalan bila nak kawen adelah dis year.. doa2kanlah.. aicehh..

begitulah antara sebabsebab ketidak rasaan kemeriahan perayaan kali nie nie berbanding doludolu..

tapi apeape pun bukan kemeriahan yang kita dambakan tapi penghayatan aidilfitri itu sebenarnya yang paling penting..

apeapepun,

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN :)




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?8063984d10017653411213218d3ed938

3 comments:

aizamia3 said...

betul tu.. sekarang time anak-anak pulak tapi kemeriahan sekarang tak macam dulu.. jauh bezanya..

Miss Nadya said...

nad setuju..:)

new entry :: pemergian wartawan malaysia di somalia

Azzah said...

betul tu.dah tak meriah.tak tau salah siapa atau kita yang merubahnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...