Saturday, October 29, 2011

BUKAN SUSAHPUN NAK BAHAGIA, ADOIII LA...

assalamualaikum...

even keje still berlorilori..
even asgment still tak abeh buat lagi..
lets bagi semangat tuk diri..
tentang kisah hati...
=)

satu::
tak guna membenci sesama manusia coz setiap yg buruk ada baeknya, setiap yang baek ada kekurangannya.. maka, semuanya sama.. cuba menerima.. pasti ringan kepala dari masalah dunia..


chop3..
pegang ayat bawah nih!


dua::

""hidup ini mudah kalo kita permudahkan""- Prof Ir Dr FarahinNasir
hahahahaa...

kita yang membentuk kehidupan kita sendiri..
kita yang berfikir dan bertindak mengikut kemahuan kita..
so sepatutnya memang takde erti penyesalan dalam hidup sebab ..
masalah timbul untuk menduga kekentalan hati kita..
so, take it easy...
hadapi hidup dengan kurangkan berfikir dan risau dengan impak yg akan belaku..
lakukan apa yg diri kita mahu! oyehh..

tiga::

simple itu mudah!!
nampak ape yg die tulis tuh??
LIVE SIMPLY SO THAT OTHERS MAY SIMPLY LIVE - Ghandi

empat::

"tangan yang memberi itu lebih mulia dari tangan yang menerima".... kan??

oleh itu, berbuatlah sesuatu dengan sehabis baek dan ikhlas..
bukan balasan yg kita harapkan, tapi kepuasan dalam sesuatu yang kita lakukan..
=)

juz trust dis word...

lima::

buatlah sesuatu tanpa mengharapkan lebih...
tipu la kalo tak harap ape2 kan, paling kurang pun ade org ucap "terima kaseh" pun dah okey kan..

tapi dalam bumi yg fana ini, ade jer org yang tak suke tunjukkan perghargaan kat org laen, mugkin dalam diam,die sangat menghargai n mengkagumi kita.. syiapa tahu kan??.. juz think positive..


maka KESIMPULANNYA..

hiduplah dengan gembira.. lalui harihari dengan ceria.. hiasi diri dengan senyuman dan ketawa.. itu adalah BAHAGIA!

4 comments:

man said...

melalui senyuman...kemesraan terjalin.

massiz said...

harus la senyum sokmo...senyum kn sedekah..^^u smile i smile...:)

Dzarief Zuhdi said...

todia.... dr ir + prof farahin bag nasihat tuh... hahaha.. okeyh2.. noted..

best punyer advise.. live a happy life.. :D

farahin nasir said...

@man :: yup3.. senyumlah merata2.. heee...

@massiz:: sedekah yg terindah adalah sebuah senyuman yg ikhlas.. :)

@DZ::hahahhaa.. jangan main2 ngan cheq nooo.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...