Friday, July 22, 2011

dah give up jadi MINAH KILANG

assalamualaikum..

yehaaaaa...
terbaik ah arini... bangun pagi ngan malasnyer.. siap2 berbaju n besarapan, makanya g la kilang ha.. tup2 kilang blackout! hoyehhh.. boley balikkkk!!

dah lame tak hapdate blog.. ramai jugak friend yg follow tapi tak sempat nak follow balik.. ampun dong..malam bile balik keje, mmg line lembab giler... nak tunggu loading kat blog sowang2, hampun makkk. letih sih..

keje??!! yesss... im become minah kilang sekarang..
pengalaman ni pengalaman..
nak sangat keje kilang ha... amek kawww..
dah tahu, diri tuh manje giler, nak jugak try tuh.. hahahaha, last2 dah fikir sal brenti dah..
penat kut bediri.. pastu duk becakap ngan mesin ari2.. buhsan la..
mane la kene ngan jiwa ha..
pasni jadi promoter balik lah..
mekap cun2, senyum manis2, bediri dari pagi smpai malam dalam aircond, n tetiap ari jmpe org yang berlainan.. baru kene ngan diri..cabaran berbeza ngan org yg berbeza..
kata suke berinteraksiiii.. time nie la kene asah part komunikasi skill diri..(cam tunggangtebalik je ayat.. lantak ah!)
kompom! berenti ujung bulan nie..
31 aribulan last jadi AWEK KILANG..sangat sure..



nie muke minah kilang zaman sekarang okeyy.. minah melayu ah.. yg indon n myanmar + bangla style lain plak.. hahhaa..

hahhaa.. pengalaman kat kilang nie mmg terbaiklah..
memang niat dalam ati tuh, nak belaja rajin2.. nak keje elok2 nanti.. kalo masuk kilang pun,biar jadi boss.. ley dok dlm aircond..

nie scan card hambe.. kowang adoo?? hehehe.. ade alamat lagi tuh.. sape nak carik keje kosong, sini ade ea..


super tabik la kat akak2 indon n amoi2 myanmar ha.. giler sungguh2 keje setiap hari..
dengan panasnyer, berpeluh2 keje.. dari kul 8pg msuk sampai kul 11mlm balik..
gaji kompom RM1000 hantar balik kampung..(snagat besar tanggungjawab kowang..)

kak mao n akak mar(time tengah rehat nie.. 10minit jer)..bek gilerr.. dari myanmmar.. tak pandai cakap malay sngat..tapi boley la cikit2..:)


ape pun.. nie lah kehidupan..
kene mengenal susah baru kita tahu menghargai senang..
pengalaman yg dapat, of coz tak kan lupe sampai bile2..
moga esok luse, jika Allah memberi kesenangan pada diri ini, segala kepayahan hari ini, akan d jadikan pedoman untuk mengelakkan diri dari lupa pada tanggungjawab...


pasni nak jadi awek promoter plak.. ade bran? jom ah skali..







p/s:: bila berbicara tentang tanggungjawab..sy sudah dewasa rupanya.. :)

4 comments:

Azzah said...

promoter lagi best dari keje kilang..kilang banyak peraturan kan?

Mr.B[e]ave[R] said...

ilang nyew awek kilang lepas ni..hehe

merahitujambu said...

wah kerja kilang eh??mesti byk pengalaman kan...

aizamia3 said...

moga berjaya dapat kerja yang bersesuaian dengan jiwa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...