Sunday, July 24, 2011

putus-putus nie tak best lah...

assalamualaikum..

terase nak wat satu lagi post yang berupa pendapat la kan berikutan daripada entry sebelum nie.. SALAH KE MINTAK PUTUSKAN PERHUBUNGAN?

hurm..
salah ke tak salah ke, masing-masing ada pendapat sendiri..

bagi pihak yang mintak putus mestilah ada sebab kenapa mintak putus kan..
mane ade orang saje2 nak putus2 nie..

tapi sedarkah kalian, sesungguhnya Allah melaknat sesiapa yang memutuskan silaturrahim sesama manusia..
so takmo..takmo..
berbaiklah antara manusia..kita hidup di dunia nie jappppp jer.. rugi kalo mencipta musuh n takmo kenal2 sesama sendiri..

so kalo putus cinta tu guane plak?
payah kut kalo dari cinta kepada sahabat..
memang payah! berat!!
tapi mampu jer sebenarnya..
tak caye??
realiti ade d depan mate..(wahahahhaa.. ceq lah tuh..)

my love become my best friend ever..
all of them.. (tamak giler..)
hahaha..
tapi bekawan tak salahkan..
dulu mungkin tersilap langkah dengan berhubungan.. belum besedia, terburu-buru n seumpamanya..
tapi lebih rasi sebagai teman rupanya..
alhamdulillah..
so makanya.. takde la terputus hubungan selama-lamanya kan...
ini lebih baek..

belajar tuk menerima keadaan, itu yg benar..
belajar tuk menerima kesakitan, itu yg payah..tapi kita mampu!
ingat Allah.. ape yg belaku,ada hikmah..

putus memang tak rock.. tapi d sebabkan pekara tuh, kita tahu apa salah kita, apa kehendak kita..
itu merupakan satu titik muhasabah diri..
dan memang perlu dilalui untuk jadi pengajaran pada diri..
belajar melalui pengalaman kan..
:)

4 comments:

cik Beskod said...

betol2 sokong2 hehehe

ir yien 9897 said...

putus secara baik,
sweett taw..

yien pernah putus
yang menyiksa..

arghh sedihhhhhhhh

aizamia3 said...

itulah yang susah nak buat..
bukan senang lupakan apa yang telah berlaku.. namun belajar memaafkan adalah satu keindahan yang tak dapat di mana2..

eintanliana said...

betul2..da rasa jugak..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...