Sunday, February 19, 2012

JALANJALAN HANTAR SI GADIS AUSSIE DAN PULANG KE TERENGGANU DENGAN SENYUMAN

assalamualaikum...



hilang rindu pada bumi terengganu sertamerta.. akhirnya setelah puas dok tengok jalannnnnn jer maka pkul 4ptg tadi smpai d rumah sewa yg di rndui.. :)
tak main2 punya kali nie..
balik jer, dengar suare membermember yg dah sampai lebih awal, rse legaaa... fuhhh..


bertolak ke Kuala Lumpur International Airport jumaat pagi..
dan berada di sana sehingga 10.00 pagi, hari sabtu..
tido berbantalkan lengan dan bertilamkan lantai KLIA yang merelitmerelap tuh..
fuhhh.. dasyat..!
nak carik hotel kang, silap jalan.. tak fasal2 flight si kak ngah tu telepas.. takmo amek rsiko, n tido KLIA sudah..

on da way to KLIA.. singgah makanmakan.. :)


KLIA sudahh.. adikadik sy..apit n budak pandai.. K.ngah.. :)


pinjam duit Australia jap yer.. money! money!
1ringgit kita, 3ringgit depa.. :P


last pic adikberadik before she's being Aussie gurl..


to k.ngah..

selamat berada jauh dari keluarga..
selamat menjalani kehidupan sebagai anak perantau di bumi manusia bermata biru..
selamat mengharumkan nama keluarga..
jangan leka dengan pekara dunia cuma..
jaga identiti timurmu..
jaga maruah keluargamu..
jaga solatmu..
jaga agamamu..
kakakmu ini dan seluruh keluarga akan sentiasa mendoakanmu..
sayang dari bumi malaysia..
oh! i miss u oredi lah..
lot's of love..
-kakak-


lepas si kak ngah fly jer, trus kitaorg sekeluarga meneruskan perjalanan ke bumi terengganu plak..
dis is my turn untuk di tinggalkan oleh keluarga..
i'll drive! 160km/h.. buwahahaha.. puas ati! janji lepas gian..
tapi sebentar cuma.. harapan la kalo nak bawak lamalama..
memang bapak kata tak boleh..
mengarut dah! damn..


back to point..
sepanjang jalan ke terengganu, semua pantai yang ada mesti nak singgah..
adoila..
macammacam..ikutkan jelah kehendak mama..
bukan selaluselalu datang pun..
so semua pun pegilah..

keta yang kosong berubah menjadi penuh dengan keropok lekor!
untung orang kedah! mama dah bawak balik banyak giler keropok.. mesti dapat sorang sikit nanti..
tunggu yer..hahahah....

dah la.. sudah panjang rupanya..
layan pic sudah!

p.s to k.ngah :: hang tak penah mai terengganu lagi an? nasib la.. hahahhaa..


anis nadhirah :) si bongsu keluarga..



pic sendiri, harus la ada... dalamkurungan: macam la tak perna datang..lalalala :tutupkurungan
:)



anak lelaki tunggal bapak! muhamad afiq azri



..dalam masjid kristal..
dieorang tanye, kenapa tak berkilat pun masjid nie? guane nak jawab nih?



bapak dan mama yang tersayang..

to my family..
thanks a lot for dis time..
untuk hantar akak sejauh ini..
akak akan habiskan belajar dengan pantas!
akan akan teruskan hidup dengan gembira!
akak akan senangkan semua orang, iAllah!
iAllah, akak akan cuba kuat walau apa pun yang mendatang!
dan sakit kali ini dah ajar akak banyak pekara!
iaitu, akak tak akan lupakan Keluarga, doa dan Dia (Allah s.w.t)
jangan risaukan akak lagi....
:-)


cukup di sini saja coretan kali ini.. panjang sudah rupanya, siapalah yang mahu membaca entry ni.. huhuhhu..
thnks la kepada yang berjaya habiskan pembacaan sehingga ke titik penghabisan ini. TITIK.




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

1 comment:

massiz said...

selamat berkuliah lagi :)..masjid terapung..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...