Saturday, June 11, 2011

jangan percaya siapa-siapa pun!


assalamualaikum..

cam kejam sangat jer tajuk post kali nie kan.. wahahaha(gelak jahat sket!)

bukan sahaja untuk pasangan-pasangan yang hangat bercinta dan pasangan-pasangan yang dah berkahwin, tapi juga pada sahabat-sahabat yang sentiasa d sekeliling anda..

ehhh!! bukan tak payah percaya langsung ha.. cuma jangan terlalu meletakkan 100% kepercayaan pada siapa-siapa pun..
meletakkan kepercayaan samalah macam kita meletakkn harapan kan?
bila kepercayaan anda dikianati, mesti crush kan? sakit kan bila kepercayaan d kianati..
so.. tolong jaga hati anda..

what u give u will get back so kalo orang tak percayakan anda 100%, jangan toucing2 plak.. same jerr.. hengkau tak caya die banyak, die pun tak pecayakan hengkau banyak..(padan muke!)




tapi selagi hidup nie, walaupun orang tak meletakkan kepercayaan pada kita, buktikanlah yang kita bukannya orang yang tak boleh dipercayai..tak kan nak biar orang senang-senang je pandang rendah pada kita kan?
biarpun kita bukanlah yang sempurna, tapi berusahalah untuk mendekati kesempurnaan..biar menjadi insan yang disenangi dan disayangi,
iAllah, kehidupan ini akan terasa mudah dan bahagia..

:)




p/s:: ramai yang ada disekeliling d waktu susah dan senang.. alhamdulillah..

18 comments:

Syazwan said...

setuju ;)

fRaMe+LenSeS said...

setuju. sebab tu skali kepercayaan dikhianati, rasa sakit hati sangat..

Anis Adila Aris said...

kena ingat ni sampai bile2 :D

GeminiGurlz said...

nanti sendiri yg sakit lau percayakan org tu 100%.. =)

ana raisya said...

betul-betul

farahin nasir said...

wahhh.. semue setuju nih.. hee. :)

ku-cit said...

percayakan diri sendiri je lg bgs..lg puas hati kn

farahin nasir said...

ku-cit:: btul tuh.. kita yg tahu diri kita..

zety madu said...

memang setuju sngt ni..

Paen :) said...

betul tuu .World getting suck .Bek takk yh caye org sngt :)

Ly_Tulip said...

btol tu..sy x penah nak caya kan orang hundren percent! :)

suha said...

bila kite nak org caye kite,kite pon kena caye org la kan (^_^)

farahin nasir said...

suha:: boley nak pecayakan org cuma bukan 100%..
satu hubungan yg kukuh n kekal pun berasaskan kepercayaan kan?
cume dont to much..
its will hurt went it not be juz like wat u want it be..

Liza @ Adzriel AB said...

i trust u... he.. he.. kadang2 bunyinya mcm warning jugak tu. jadi kenalah jaga kepercayaan yg org berikan pd kita.

tia @ Ini Kisah Tia said...

huh ! dah pernah kena tipu . mencik , mencikkkk . huhuh !!

nelly said...

sangat setuju ! sokong 100 %
:)

^^eKaTiKaH^^ said...

setuju sngt2...orang skunk bkn leh cye sngt, meskipun mereka kawan kite :)

msredcheesecake said...

Cik farahin,
Nak percaya ke tak ke , byk mane ke, yg penting jaga dan saynag diri kita sendiri dulu kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...