Friday, June 24, 2011

KALO FOLLOW ORANG RAMAI2 NAK WAT APE KAN??

assalamualaikum..

huhuhu.. wat pe kalo follow orang ramai2 yedop??
CHOIIIII!
sape yang fikir camtu memang kecik la dunia die, pecayalah..

antara kebaikkan2 kita follow orang..

1. yang di follow tuh, akan pandang kita balik! sekurang2 nyer die akan view kite nyer wall sekali.. kalo menarik, mesti die follow jugak..kan bertambah follower sendiri??..heee..

2. bila boring-boring takde idea, post2 dari sahabat-sahabat blogger la yang akan jadi pencetus idea.. (jangan copy paste jer..kalo copy paste pun crdit la kat tuan puan belog tuh..okey la sket kan??)

3. bile takde keje, blogwalking jer merate2 ha.. click2 jer kat mane2 post yang menarik perhatian.. layannn.. (ade jugak time malas nak comment kan? so jadi lah silent reader barang seketika..) tuan belog tak marah kan??? heee...

4. input2 yang tak terduga pun dapat.. contohnyer selame nie kita tak pernah tahu pun sal politik malaysia.. tibe2 bile ade blogger yang tulis fsal tuh..terus kita jadi peneraju dalam pengetahuan tentang politik malaysia..sumer orang pun akan datang intebiu kita berkaitan dengan politik.. haaa..(tipu yang melampau...agak2 r.. hahaha)

5. siesly.. kita akan tambah kenalan tak kire dimana sahaja.. kalo dulu perjmpaan yg asasnye intenet nie tak boley d percayaai.. tapi sekarang melalui penulisan pun kita tahu siapa dia..boley pecaya atau tidak seseorang tuh..so kalo ade gathering ramai2 boley jer kite join sekali.. kan best tuh.. lagi ramai orang yang kita kawan, lagi bertambah jaringan network kita ke seantero dunia..(perghhh.. ramai bebenor tuh..)


makanya.. begitulah antara kepentingan kita dalam memollow orang ha.. camner nak follow n nak carik mane?? itu bukan masalah..
punye la ramai blogger2 besor wat contest n segmnt..
join la skali.. kan ramai kenalan tuh..
rajin2 la blogwalking ke blog dieorg.. yg mane best! kita follow jelah! senangkan? heee..




p/s:: sy suke blogwalking.. :)


jom usha post sebelum nie sekalih..>>
GAME KITA TIME KECIK-KECIK!

19 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

Kalau tak blogwalking kita dua tak kenal kan? hihi... indahnya blogwalking follower bertambah..silaturrahim terbina..insyaAllah sampai bila-bila selagi ada blog :)

jom blogwalking
Kopi dan Aromanya

My Name is Mar said...

Betul sangat-sangat!
Love ur point of view!

Salim Harmanain said...

sy pun suka blogwalking jugak.. :)

ghab van hal said...

betul3!!!

shah said...

hahaha...betol2...tapi jangan gile follower..tunggu diorang datang sendiri...

Iffah Afeefah said...

mls blogwlking

haha

tapi takut bile byk follower

tatau npe

Zuhdi Freak said...

yes i am.. <--menjawab soklan kat baju tuh..

munirah said...

betul.. follow blog org tak rugi.. at least dpt tmbh ilmu n kenalan.. lagi best kalo dpt follower yg jadi loyal reader, bukan takat follower yg juz blogwalking bace tajuk entri je..

:)

Cik Ezy said...

suke blogwalking kat blog yg saye follow!
=)

Zul Fattah said...

tak sia2 aku follow ko.. huhu..
kawan kn?

soooooour said...

nak berkenalan boleh??hehehe...:P

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

mmm.. menarik fakta tersebut, hehe.. saya follow skrg, hehe

fRaMe+LenSeS said...

setuju dengan pendapat kamu. yayyyy.. :)

アヌム ちゃん said...

betul la tu..heeee

pena said...

yup.. setuju dengan entri ni.. =)

tia @ Ini Kisah Tia said...

huishh , sampai ke gath ye lepas memollow nih :)

MIMIE AIZA said...

kalau ada masa sy jugee suke blogwalking heee

deeya said...

suke blogwlking n agak rajin update kalau ta busy .. kalau berkurun tak update , memang humph laaa ! sangat sibuk T__T

tapi kan .. takot jer rase bile ramai folower . jd suke komen2 jer dari folo orang .. hahakz !

hazirahmahadzir said...

oh,yeahh!sy setuju entry nih ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...