Tuesday, June 14, 2011

LELAKI TAK SERIUS DALAM PERCINTAAN ??


assalamualaikum..

akcelli tak tahu nak tls sal ape.. tp hantam sajalah labu... huhuhu..

berdasarkan tajuk yang telah diberikan itu makanya,ada lelaki yang tak serius dalam percintaan! sememangnya tak di nafikan wujud lelaki yang serius dalam perhubungan nie.. susahkan nak jumpa macam nie..lagi2 kalo yang mude2 nie.. payah oww nk sies2..
teringat plak pada kenangan lama..

katanya serius tapi takut pada komitmen..mean ade orang lain jugak lah tuh dalam idup die, ada la madu tanpa di sedari.. so bye2 pd orang macam ni..(nie pengalaman nie..huh!)

katanya serius tapi bila nak kenalkan pada family, laju jer mulut jawab terlalu awal.. sebenarnya takut kalo wat perangai, melibatkan family, payah plak nak settelkan kan? mmg wujud orang macam nie.. dah penah kene dah..



katanya serius tapi bila bercakap tentang mase depan, selalu jer die tukar topik atau main2 dengan pekataan kita. lambat lagi katanya..buang masa jer pikirkan semua tuh, lebih baik berseronok je dulu..kalo laki yang benar2 menerima hubungan dengan serius, dia dah pun pikirkan ape yang akan die buat pada masa depan untuk die dan isteri.. dan die dah pun berfikir tentang duit dan kehidupan masa hadapan..

katanya serius tapi bila semakin lama mengenali, semakin kita ingin membawa hubungan ke arah yang lebih baik, die mula la cakap, die tak kan berubah.. die memang truk.. last2 di tinggalkan dengan alasan, "awak terlalu baik, saya tak layak untuk orang sebaik awak, saya seorang yang jahat, jahat sangat!"... halooooo...maksudnya, orang yang jahat utk orang yang jahat jelah kan?? fineeeee... tak payah berubah.. pi la carik pompuan jahat utk wat bini.. kita tgok la nnti camne yer...

katanya serius tapi bila ada masalah sikit, takde nak pujuk2 or mintak2 maaf, tinggalkan terus jer.. alah.. jenis nie mmg dah thu sangat.. akcelli, masalah tu pun laki tuh yg ciptakan untuk memudahkan hubungan itu diputuskan.. takde la nnti cakap salah die kalo ptus pun..

kesimpulannya,
semue jenis2 lelaki cam di atas nie memang tak bersedia lagi untuk serius..
kalo ade petanda2 awal, lelaki yang kowang cinta bagai tuh wat hal-hal macam nie, sila2lah wat perbincangan yang lebih serius dengan pasangan.. mana tahu, kalo ade lagi lompang-lompang dalam hubungan tu dpt di baiki..
mgkin perasaan serius tu akan muncul dalam diri dieorang kalo die nampak kesungguhan kowang dengan perhubungan kowang..
lelaki mudah jatuh cinta.. dan juga mudah untuk merasa buhsan dengan cinta.. cuma komunikasi yang baik dan kepercayaan jer dapat selamatkan cinta..

tapi jangan dipaksa lelaki yang tak sudi memberi keseriusan dalam hubungan jika memang dia belum bersedia sepenuhnya, nnti diri sendiri yang sengsara..
rasanya, kalo tahap macam nie, putus lebih baek..
jangan bersedih..(bace KATA-KATA nie..)
ada yang lebih baek untuk anda!






p/s:: hanya menerima sesiapa yang serius dalam percintaan.. (mingkinkah ini yg terbaek?? IAllah..doakan..:)

10 comments:

Anonymous said...

Poyo lah ayat engkau yang mengatakan 'hanya menerima sesiapa yang serius dalam percintaan'.Masa kt UMT,bf engkau ada je skandal lain,kau terima je dia juga.Engkau rela je bf engkau ada skandal konon2 tak nak dia rasa terkongkong.Mamcm tu engkau nk cakap yang engkau terima sesiapa yg serius?Serius ke macam tu kalau sampai sekarang pun bf kau masih berhubungan dgn skandal dia..Oh,lupa.Engkau kan sangat percayakan dia.

msredcheesecake said...

cik farahin,
kata siyes, tapi bila ajak kawen kata duit belum cukup. dah 5 tahun dia cakap camtu. heheheeelaki cam ni kita campak je dalam sg kelang...

Moumo said...

alhamdulillah 4 now sy jumpa laki yg selalu pkrkn future kami..
da nmpk ciri2 keseriusan beliau dlm hubungan kami.
walaupun beliau muda tp sll berkata-kata dgn matang,rse malu plak
hahah

Ly_Tulip said...

owh..penah gak la kena dengan situasi di atas... kate nya syg, tp.......

haha... pastu, teros tamo caya sgt ngn laki ni.. hehe

ku-cit said...

sbb tu certain pompuan ske dgn lelaki yg berusia kan... kan... kan..

farahin nasir said...

perghhh.. bila cik/en anon mula berkata2.. hahaha..
akcelli cik/en anon.. kt universiti nie yang dclare mendclare nie hanya seorg jer.. skndal?? itu kawan baek die okey.. jgn la salah paham sangt.. kadang2 bila kita marah, ade jer termgamuk awek la ape la.. tp yang sebenar2nyer kite tahu kan...kawan tetap kawan..kalo kita tak nak dikongkong dengan bkwan dengan org laen, kenapa kita harus kongkong org lain kan? mengamuk2 n do wat we thnk its rite dah la..lagi satu.. pembawakan kita dalam sesebuah hubungan, berbeza setiap satu di antaranya.. jgn di bandingkan setiap orang tu sama gaya n caranya..
:)
sekadar menjawab kemusykilan yg ada d hati tuan hamba..

farahin nasir said...

msredcheesecake:: okey2! kompom sg klng je sy carik kalo nak campakkan die ha..

Moumo::IAllah.. semuga itu yg terbaik untuk kamu..semoga jodoh itu ada.. aminnn...

Ly_Tulip::laki tak ley pecaya sangat.. nnti kalo somting hapen, penat nak sembuhkan ati sendiri.. biar pecaya berpada2..:)

ku-cit::huhuhu.. mungkin btol jugak tuh.. kalo dah berusia, extra matang sket kan.. huhuu..extra duit jugak.. so cepat kawen..

Anonymous said...

Panjangnye engkau reply.
Kalau kawan baik,xkan sampai berpegang tangan,berpeluk pinggang?Terang2 pegang2 kt Giant KT tu.Engkau still percayakan dia?Kalau balak engkau itu dah rosakkan perempuan tu,engkau masih boleh terima balak engkau tu?Dengan engkau dia declare dan dengan perempuan itu,dia bilang I Love You.Macam mana tu?Oh,sekali lagi aku tekankan,engkau percaya sangat dekat balak kau tu kan.

Atiqah Wadiah said...

ada sorg laki penah ckp kat sy yg sy ni baik sgt n x layak utk dia..klu dia pk camtuh,baik awal2 lg x yah usha kita..bila kita dh syg dia,br nk ckp camtuh..awal2 x moh pk..

farahin nasir said...

tu la... ramai yg mcm tu atikah.. sy pun tak pham.. dah thu dari awl kate gadis tu baik, yg duk p takel tu nape.. p carik yg jahat siap2 ha.. dah nak sangat ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...